Osmrtnicama ba Mostar - Osmrtnice - Umrli

Sve osmrtnice. Za pregled svih osmrtnica iz Hercegova─Źko-neretvanske ┼żupanije kliknite na osmrtnice HN┼Ż.

01/12/2020

Osmrtnica

Marin Vidovi─ç

1971. - 2020.

Ispra─çaj ─çe biti u ponedjeljak 30.11.2020. u 13.00 sati ispred Gradske mrtva─Źnice ÔÇ×BIJELI BRIJEG” – Mostar.

Osmrtnica

Miljenko - Mišo Vidović

1937. - 2020.

Ispra─çaj ─çe biti u nedjelju 29.11.2020. u 13.00 sati ispred Gradske mrtva─Źnice ÔÇ×BIJELI BRIJEG” – Mostar.

Osmrtnica

Milovan Lazovi─ç - Mimo

1951. - 2020.

Ispra─çaj ─çe biti u nedjelju 29.11.2020. u 15.00 sati ispred Gradske mrtva─Źnice ÔÇ×BIJELI BRIJEG” – Mostar.

Osmrtnica

Anton Marki─ç

1946. - 2020.

Ispra─çaj ─çe biti u nedjelju 29.11.2020. u 14.00 sati ispred Gradske mrtva─Źnice ÔÇ×BIJELI BRIJEG” – Mostar.

Osmrtnica

Janja Lasi─ç

1936. - 2020.

Ispra─çaj ─çe biti u subotu 28.11.2020. u 15.00 sati ispred Gradske mrtva─Źnice ÔÇ×BIJELI BRIJEG” – Mostar.

Osmrtnicama ba Mostar predstavlja: Mostarska groblja

Osmrtnicama ba Mostar je portal koji za svoje posjetitelje pru┼ża usluge BESPLATNOG postavljanja obavijesti o smrti te po iznimno prihvatljivim cijenama usluge postavljanja posljednjih pozdrava najmilijima koji su preminuli, bilo neposredno poslije pogreba, bilo kroz prisje─çanja za obljetnice smrti, Du┼íni dan ili Svih svetih.

Usluge koje Osmrtnicama ba Mostar nudi :

  1. Obavjest o smrti
  2. Posljednji pozdrav
  3. Sje─çanje
  4. Su─çut
  5. Zahvala

 

Kako je na┼í cilj stvoriti centralizirano mjesto na kojem se nalaze osmrtnice iz Mostara kao i cijele Bosne i Hercegovine, pored toga ┼íto imamo besplatnu obavjest o smrti, odlu─Źili smo na┼í portal obogatiti i s informacijama povezanima s pogrebnim uslugama kao i s grobljima.

Stoga smo u ovom tekstu odlu─Źili pobli┼że predstaviti groblja u gradu Mostaru.

Osmrtnicama ba Mostar i mostarska groblja

S obzirom na to da u Mostaru i bli┼żoj okolici ┼żivi vi┼íe od 100.000 stanovnika, razli─Źitih vjeroispovijesti, i potreba za grobljima je velika te u Mostaru postoji na desetke vje─Źnih po─Źivali┼íta za preminule gra─Ĺane. U ovom tekstu nabrojat ─çemo i ne┼íto vi┼íe napisati o onim najpoznatijim grobljima u Mostaru.

Dakle, kao najpoznatija mo┼żemo spomenuti:

  1. Mostar – Gradsko groblje Sutina
  2. Mostar – Groblje Masline
  3. Mostar – Groblje ┼áoinovac

Gradsko groblje Sutina

Groblje Sutina je najve─çe groblje u Mostaru i nalazi se u neposrednoj blizini Mostara, na magistralnom pravcu M17.

Ovo groblje podijeljeno je u nekoliko cjelina.

Ovisno o vjeroispovijestima, postoji muslimanski dio groblja, pravoslavni i katoli─Źki, kao i ateisti─Źki dio groblja te jedna cjelina na kojoj je partizansko groblje.

Ovim grobljem upravlja┬á Javno poduze─çe za komunalne djelatnosti ÔÇ×KomosÔÇť te je u sklopu groblja i pru┼żanje pogrebnih usluga, kao i prodaja cvije─ça, cvjetnih aran┼żmana i pogrebne opreme.

Za dvojno grobno mjesto na mostarskom gradskom groblju Sutina potrebno je izdvojiti 2400 konvertibilnih maraka. Bez nadgrobnog spomenika, spomen plo─Źe ili ni┼íana.

Groblje Masline

Groblje Masline nalaze se u Ulici Biskupa Buconji─ça, na izlazu iz grada Mostara, u pravcu ─îitluka i Me─Ĺugorja.

Ovo groblje je katoli─Źko groblje, i popunjenog je kapaciteta, uz tek nekoliko slobodnih grobnih mjesta. Radi se o sistematski kreiranom posljednjem po─Źivali┼ítu za stanovnike Mostara, a ovim grobljem upravlja Hrvatsko katoli─Źko pogrebno dru┼ítvo ÔÇ×Svetog Ante PadovanskogÔÇť iz Mostara. Usluge pokapanja i prijevoza do ovog groblja vr┼íi Gradska mrtva─Źnica ÔÇ×Bijeli BrijegÔÇť d.o.o. Mostar.

Groblje Šoinovac

Groblje ┼áoinovac je katoli─Źko groblje i jedno je od najstarijih posljednjih po─Źivali┼íta u gradu Mostaru.

Kao i za Masline, i ovim grobljem upravlja Hrvatsko katoli─Źko pogrebno dru┼ítvo ÔÇ×Svetog Ante PadovanskogÔÇť iz Mostara, dok usluge pokapanja i prijevoza vr┼íi, isto tako, Gradska mrtva─Źnica ÔÇ×Bijeli BrijegÔÇť d.o.o. Mostar.

Ovo groblje nalazi se u neposrednoj blizini groblja Masline, uz Ulicu hajduka Andrije ┼áimi─ça i odlikuje se izuzetno lijepim nadgrobnim spomenicima, ─Źak i iz razdoblja sredine 19. stolje─ça. Tako─Ĺer je popunjenog kapaciteta te je pro┼íireno uz strmu uzbrdicu tako da krajnja grobna mjesta, gdje ima nekoliko neiskori┼ítenih, skoro dodiruju cestu koja vodi prema ─îitluku i Me─Ĺugorju.

Naravno, uz ova tri najpoznatija groblja u Mostaru, postoje groblja i u samom gradu (kao ┼íto je najstarije muslimansko groblje koje se nalazi uz Kara─Ĺozbegovu d┼żamiju) kao i u rubnim podru─Źjima grada (Smr─Źenjaci, Cim, Rodo─Ź, Jasenica, itd.).

Nadamo se da je portal Osmrtnicama ba Mostar ovim tekstom obogatio vaše znanje o najpoznatijim grobljima u gradu Mostaru.